Hozzávalók:
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 3 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 6 tojássárgája
- 25 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 5-6 csepp vaníliaaroma
- 3 ek kakaópor
A töltelékhez:
- 1 csomag háztartási keksz
- 3 dl tej
A tetejére:
- olaj
- tortabevonó csokoládé
Elkészítés:
A fehérjéből
kemény habot verünk, óvatosan hozzáadjuk a cukrot, a darált diót, a
zsemlemorzsát és a sütőporral elvegyített lisztet. Az így kapott masszát
kikent, lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez
a tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, majd kevés
tejjel hígítjuk és a felforralt többi tejhez adva sűrűre főzzük. Lehűtjük, elvegyítjük
a habosra kevert margarinnal, végül a masszát kétfelé vesszük. Egyik felébe
beleöntjük a vaníliaaromát, a másikba pedig a kakaóport. A tésztára rákenjük a
vaníliás krémet, erre kerül egy sok tejbe áztatott háztartási keksz (nem szabad
eláztatni), ezután a kakaós krémet simítjuk rá, végül bevonjuk az olajjal
elkevert tortabevonóval. Hűtőben néhány órán át érleljük, másnapra nagyon
finom.
|