Hozzávalók:
- 3 tojás
- 1,5 dl porcukor
- 1 tk vaníliás cukor
- 1,5 dl áfonya cukrozva
- 30 dkg túró áttörve
- 3 dl tejszín
- 6 db teljes kiőrlésű keksz
- fél dl áfonya a tetejére
Elkészítés:
A tojásokat
szétválasztjuk, a sárgájukat kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a
túróval és a cukrozott áfonyával. A tejszínt habbá verjük és összekeverjük a
túrós áfonyával. A fehérjéket felverjük és azt is óvatosan az előzőekhez
forgatjuk. A krémet egy tálba kenjük, a tetejét lesimítjuk. A kekszeket
darálóval vagy egy nylonzacskóban nyújtófával morzsára törjük és betakarjuk
vele a krémet. 4 órára a fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt kivesszük és a
tetejét megszórjuk a maradék áfonyával.
|