Hozzávalók:
Almás muffin:
- 20 dkg alma, lereszelve
- 5 dkg margarin
- 1 db tojás
- 8 dkg cukor vagy édesítő
- 1 doboz joghurt (175 g)
- 10-10 dkg zabpehelyliszt és keményítő
- 2 ek zabpehely
- 1 púpos kk sütőpor
- 2 kk őrölt fahéj
- vaj a muffinforma kikenéséhez
Őszibarack puding:
- kb. 2 db őszibarack
- 1,5-2 púpos ek keményítőesetleg pár csepp édesítő, ha nem elég édes a barack
Elkészítés:
A margarint a cukorral/édesítővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a fahéjat. A száraz anyagokat összekeverjük, a masszához adjuk és jól átkeverjük. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük és a joghurttal együtt a tésztánkhoz adjuk, majd elkeverjük. Az őszibarackokat megpucoljuk, villával jól összetörjük és elverjük benne a keményítőt és az édesítőt (pl. stevia). A szilikon muffinformáinkat vékonyan kikenjük vajjal és a tésztánkból egy evőkanálnyit a formákba kanalazunk. 2 kiskanálnyi őszibarack-pudingot merünk 1-1 muffin közepébe, majd ezt újabb adag tésztával fedjük. A sütőben megsütjük.
|