Kedd, 2017-09-19, 6:13 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Almás muffin őszibarack-pudinggal
Hozzávalók:

Almás muffin:

  • 20 dkg alma, lereszelve
  • 5 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 8 dkg cukor vagy édesítő
  • 1 doboz joghurt (175 g)
  • 10-10 dkg zabpehelyliszt és keményítő
  • 2 ek zabpehely
  • 1 púpos kk sütőpor
  • 2 kk őrölt fahéj
  • vaj a muffinforma kikenéséhez

Őszibarack puding:

  • kb. 2 db őszibarack
  • 1,5-2 púpos ek keményítőesetleg pár csepp édesítő, ha nem elég édes a barack

Elkészítés:

A margarint a cukorral/édesítővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a fahéjat. A száraz anyagokat összekeverjük, a masszához adjuk és jól átkeverjük. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük és a joghurttal együtt a tésztánkhoz adjuk, majd elkeverjük. Az őszibarackokat megpucoljuk, villával jól összetörjük és elverjük benne a keményítőt és az édesítőt (pl. stevia). A szilikon muffinformáinkat vékonyan kikenjük vajjal és a tésztánkból egy evőkanálnyit a formákba kanalazunk. 2 kiskanálnyi őszibarack-pudingot merünk 1-1 muffin közepébe, majd ezt újabb adag tésztával fedjük. A sütőben megsütjük. 

Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-10)
Megtekintések száma: 120 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.162.10.211
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben