Hétfő, 2018-11-19, 9:40 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Almás túrótorta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 8 dkg vaj/margarin
  • 4 savanykás alma
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 12-15 dkg kristálycukor
  • 3 ek búzadara
  • 5 dkg mazsola
  • 1 dl tejföl
  • 3 tojás
  • 2 ek sárgabarack lekvár
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • csipetnyi só
  • 1 csomag vaníliás cukor

A formához:

  • 2 dkg vaj
  • 1 ek búzadara


Elkészítés:

A tojásokat habosra verjük, utána a következő sorrendben keverjük bele a hozzávalókat: cukor, tehéntúró, búzadara, tejföl, sárgabarack lekvár, só, reszelt citromhéj, citromlé, vaníliás cukor, pudingpor, a megtisztított és lereszelt alma, mazsola, végül az olvasztott, de már hideg margarin. A tortaformát a vajjal kikenjük, a búzadarával megszórjuk és belesimítjuk a túrós-almás masszát. Előmelegített, forró sütőben, közepes hőfokon megsütjük, majd tálra borítjuk. Melegen is, hidegen is nagyon finom. Külön kínálható hozzá sárgabarack lekvár.


Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-21)
Megtekintések száma: 125 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.159.44.54
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben