Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 8 dkg vaj/margarin
- 4 savanykás alma
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 12-15 dkg kristálycukor
- 3 ek búzadara
- 5 dkg mazsola
- 1 dl tejföl
- 3 tojás
- 2 ek sárgabarack lekvár
- fél citrom leve és reszelt héja
- csipetnyi só
- 1 csomag vaníliás cukor
A formához:
Elkészítés: A tojásokat habosra verjük, utána a következő sorrendben keverjük bele a hozzávalókat: cukor, tehéntúró, búzadara, tejföl, sárgabarack lekvár, só, reszelt citromhéj, citromlé, vaníliás cukor, pudingpor, a megtisztított és lereszelt alma, mazsola, végül az olvasztott, de már hideg margarin. A tortaformát a vajjal kikenjük, a búzadarával megszórjuk és belesimítjuk a túrós-almás masszát. Előmelegített, forró sütőben, közepes hőfokon megsütjük, majd tálra borítjuk. Melegen is, hidegen is nagyon finom. Külön kínálható hozzá sárgabarack lekvár.
|