Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 16 dkg kristálycukor
- 16 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
A tepsihez:
A töltelékhez:
- 3 dl habtejszín
- 2 dkg kristálycukor
- 4 dkg kakaópor
- 4 db banán
- 12 dkg ét tortabevonó
Elkészítés:
A tésztához válasszuk szét a tojásokat és keverjük krémesre a sárgáját 8 dkg cukorral. Forgassuk bele a fehérjékből meg a többi cukorból vert kemény habot és adjuk hozzá a kakaóporral elvegyített lisztet. Töltsük a masszát kikent, lisztezett tepsibe és süssük 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig. A sütőből kivéve pihentessük pár percig, majd óvatosan borítsuk ki a tepsiből. A töltelékhez öntsük kis lábasba a tejszínt. Keverjük bele a cukrot meg a kakaóport és főzzük 2 percig. Hűtsük ki és éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap verjük fel keményre a hideg tejszínes masszát. Rakjuk ki a tésztalapot a hosszában félbevágott banánokkal és simítsuk rájuk a habot. Faragjunk forgácsokra 2 dkg tortabevonót. A maradékot olvasszuk fel gőz fölött és kenjük a habra. Szórjuk meg csokiforgácsokkal és a hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
|