Kedd, 2017-10-24, 6:49 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Banánkocka
Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 16 dkg kristálycukor
  • 16 dkg liszt
  • 4 dkg kakaópor

A tepsihez:

  • margarin 
  • liszt

A töltelékhez:

  • 3 dl habtejszín
  • 2 dkg kristálycukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 4 db banán
  • 12 dkg ét tortabevonó

Elkészítés:

A tésztához válasszuk szét a tojásokat és keverjük krémesre a sárgáját 8 dkg cukorral. Forgassuk bele a fehérjékből meg a többi cukorból vert kemény habot és adjuk hozzá a kakaóporral elvegyített lisztet. Töltsük a masszát kikent, lisztezett tepsibe és süssük 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig. A sütőből kivéve pihentessük pár percig, majd óvatosan borítsuk ki a tepsiből. A töltelékhez öntsük kis lábasba a tejszínt. Keverjük bele a cukrot meg a kakaóport és főzzük 2 percig. Hűtsük ki és éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap verjük fel keményre a hideg tejszínes masszát. Rakjuk ki a tésztalapot a hosszában félbevágott banánokkal és simítsuk rájuk a habot. Faragjunk forgácsokra 2 dkg tortabevonót. A maradékot olvasszuk fel gőz fölött és kenjük a habra. Szórjuk meg csokiforgácsokkal és a hűtőben hagyjuk megszilárdulni. 
Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-16)
Megtekintések száma: 112 | Címkék (kulcsszavak): banán, banánkocka, kakaó, kakaópor | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.166.245.10
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben