Szombat, 2017-12-16, 2:04 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Banános piskóta
Hozzávalók:

Piskóta:

  • 8 tojás fehérje
  • 30 dkg cukor
  • 6 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg liszt

Töltelék:

  • 4-5 ek baracklekvár
  • 6 db banán

Pudingkrém:

  • fél l tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 tojás sárgája
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tortabevonó

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük és folyamatos keverés mellett beleszórjuk a porcukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot és végül a lisztet. Sütőpapírral kibélelt 30×40 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített sütőben (kb. 20-25 perc alatt) megsütjük. A kihűlt tésztát baracklekvárral megkenjük, rászeleteljük a banánokat. A krémhez a pudingport a tasakon található leírás szerint elkészítjük, de belekeverjük a 2 tojás sárgáját is még a forró pudingba. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt krémet és a banánok tetejére rákenjük. A tortabevonót felmelegítjük a csomagoláson leírtak szerint, majd a krémre ráöntjük. Tálalásig hűtőben tartjuk a kész süteményt.
Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-10)
Megtekintések száma: 133 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.226.34.209
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben