Hozzávalók:
Piskóta:
- 8 tojás fehérje
- 30 dkg cukor
- 6 tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg liszt
Töltelék:
- 4-5 ek baracklekvár
- 6 db banán
Pudingkrém:
- fél l tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 tojás sárgája
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 db tortabevonó
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és folyamatos keverés mellett beleszórjuk a porcukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot és végül a lisztet. Sütőpapírral kibélelt 30×40 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített sütőben (kb. 20-25 perc alatt) megsütjük. A kihűlt tésztát baracklekvárral megkenjük, rászeleteljük a banánokat. A krémhez a pudingport a tasakon található leírás szerint elkészítjük, de belekeverjük a 2 tojás sárgáját is még a forró pudingba. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt krémet és a banánok tetejére rákenjük. A tortabevonót felmelegítjük a csomagoláson leírtak szerint, majd a krémre ráöntjük. Tálalásig hűtőben tartjuk a kész süteményt.
|