Hozzávalók:
- 8 dkg van
- 12-13 dkg babapiskóta
- kevés tej
- 1 csomag citrom ízű pudingpor (vagy vanília ízű + 1 citrom leve)
- 25 dkg tehéntúró
- 1 lime vagy citrom leve
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- friss citromfű (el is hagyható)
- 5 dl tejszín
- 1 citrom
- 10 g zselatin
- 12 g színtelen tortazselé
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a finomra összemorzsolt babapiskótát és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Sütőpapírral kibélelt 23 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk és kb. 30 percre hűtőbe tesszük. A pudingport 2,5 dl hideg vízben feloldjuk, felforraljuk és kevergetve kissé kihűtjük. A túrót a citromlével és a kétféle cukorral simára keverjük. Evőkanalanként belevegyítjük a kihűlt pudingot, majd a zselatint kb. 1 dl forró vízben feloldunk, ha már csak langyos, ezt is a krémbe keverjük. A lecsipkedett citromfű leveleket finomra vágjuk, 5 dl tejszínt kemény habbá felverünk, majd a citromfűvel együtt a dermedő krémbe keverjük. A krémet egyenletesen a piskótára simítjuk, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A citromot vékony szeletekre vágjuk és díszítjük vele a tortát. Ezután a zacskón lévő utasításnak megfelelően elkészített, színtelen tortazselével leöntjük. Egy-két citromfű levéllel díszíthetjük a torta tetejét.
Tipp:
Kibontáskor késsel óvatosan vágjuk körbe a forma mellett, úgy szépen le lehet venni a formát!
|