Hétfő, 2018-11-19, 9:15 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Citromos-tejszínes túrótorta
Hozzávalók:

  • 8 dkg van
  • 12-13 dkg babapiskóta
  • kevés tej
  • 1 csomag citrom ízű pudingpor (vagy vanília ízű + 1 citrom leve)
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 lime vagy citrom leve
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • friss citromfű (el is hagyható)
  • 5 dl tejszín
  • 1 citrom
  • 10 g zselatin
  • 12 g színtelen tortazselé

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a finomra összemorzsolt babapiskótát és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Sütőpapírral kibélelt 23 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk és kb. 30 percre hűtőbe tesszük. A pudingport 2,5 dl hideg vízben feloldjuk, felforraljuk és kevergetve kissé kihűtjük. A túrót a citromlével és a kétféle cukorral simára keverjük. Evőkanalanként belevegyítjük a kihűlt pudingot, majd a zselatint kb. 1 dl forró vízben feloldunk, ha már csak langyos, ezt is a krémbe keverjük. A lecsipkedett citromfű leveleket finomra vágjuk, 5 dl tejszínt kemény habbá felverünk, majd a citromfűvel együtt a dermedő krémbe keverjük. A krémet egyenletesen a piskótára simítjuk, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A citromot vékony szeletekre vágjuk és díszítjük vele a tortát. Ezután a zacskón lévő utasításnak megfelelően elkészített, színtelen tortazselével leöntjük. Egy-két citromfű levéllel díszíthetjük a torta tetejét. 

Tipp:

Kibontáskor késsel óvatosan vágjuk körbe a forma mellett, úgy szépen le lehet venni a formát!

Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-11)
Megtekintések száma: 121 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.159.44.54
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben