Hozzávalók:
- 30 dkg búzadara
- 3 tojás
- 4,5 dl tej
- 5-10 dkg mazsola
- 10 dkg zsír vagy margarin
- 10 dkg cukor
- só
- (porcukor, lekvár)
Elkészítés:
A cukor
felét keverjük a langyos tejbe, adjunk hozzá egy pici sót és áztassuk bele a
mazsolát és a búzadarát is. A tojások sárgáit keverjük el a maradék cukorral, a
fehérjékből pedig verjünk kemény habot. Amikor a búzadara megduzzadt (felszívta
a tejet), keverjük hozzá a tojássárgáját és a habot is. Egy tágas serpenyőben
hevítsük fel a zsiradékot, öntsük bele a masszát és folyamatosan kevergessük,
míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra. Forrón, porcukorral meghintve,
esetleg valamilyen lekvárral vagy gyümölcsszörppel tálaljuk.
|