Csütörtök, 2024-04-25, 5:02 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Császármorzsa
Hozzávalók:

  • 30 dkg búzadara
  • 3 tojás
  • 4,5 dl tej
  • 5-10 dkg mazsola
  • 10 dkg zsír vagy margarin
  • 10 dkg cukor
  • (porcukor, lekvár)

 

Elkészítés:

A cukor felét keverjük a langyos tejbe, adjunk hozzá egy pici sót és áztassuk bele a mazsolát és a búzadarát is. A tojások sárgáit keverjük el a maradék cukorral, a fehérjékből pedig verjünk kemény habot. Amikor a búzadara megduzzadt (felszívta a tejet), keverjük hozzá a tojássárgáját és a habot is. Egy tágas serpenyőben hevítsük fel a zsiradékot, öntsük bele a masszát és folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra. Forrón, porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral vagy gyümölcsszörppel tálaljuk. 

Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-21)
Megtekintések száma: 376 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 10

Infó

A fejezet kategóriái

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
18.226.96.61
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben