Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 3 tk kakaópor (nem instant)
- 1 tojás
- 17,5 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 1 pohár kefir
- 3 érett banán
- fahéj
- durvára vágott étcsokoládé
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a kakaóporral. A tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a kefirt, majd hozzákeverjük a lisztes keveréket, végül hozzáadjuk az előzőleg villával péppé tört banánokat és a csokit. A tésztát a muffinformákba kanalazzuk és 10-15 percig sütjük.
Tipp:
A 20 dkg lisztet célszerű vegyes használni: 10 dkg rétes liszt és 10 dkg finomliszt.
|