Hozzávalók:
- 12 dkg finomliszt
- 12 dkg margarin
- só
- 1,5 dl víz
- 4 tojás
A mártáshoz:
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- 1 kk finomliszt
- 1 ek kakaópor
- 1 ek rum
- 10 dkg csokoládé
- 2,5 dl tej
Elkészítés:
A másfél dl vizet margarinnal és a csipetnyi sóval felforraljuk. A lisztet beleszórjuk és kis lángon addig kevergetjük amíg az edény falától el nem válik. Ekkor a tűzről lehúzzuk és a tojásokat egyenként beleütve a tésztát jól kidolgozzuk. A masszából diónyi gömböket szaggatunk kanál segítségével és közepesen forró olajban kisütjük. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük. A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük, csak a csokit tördeljük a tejbe és forraljuk fel külön edényben. Majd összevegyítjük a cukros masszával együtt és forraljuk, míg besűrűsödik. Tálaláskor a fánkokra öntjük.
|