Hétfő, 2018-11-19, 8:47 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Csokis fánk
Hozzávalók:

  • 12 dkg finomliszt
  • 12 dkg margarin
  • 1,5 dl víz
  • 4 tojás

A mártáshoz:

  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 kk finomliszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1 ek rum
  • 10 dkg csokoládé
  • 2,5 dl tej

Elkészítés:

A másfél dl vizet margarinnal és a csipetnyi sóval felforraljuk. A lisztet beleszórjuk és kis lángon addig kevergetjük amíg az edény falától el nem válik. Ekkor a tűzről lehúzzuk és a tojásokat egyenként beleütve a tésztát jól kidolgozzuk. A masszából diónyi gömböket szaggatunk kanál segítségével és közepesen forró olajban kisütjük. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük. A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük, csak a csokit tördeljük a tejbe és forraljuk fel külön edényben. Majd összevegyítjük a cukros masszával együtt és forraljuk, míg besűrűsödik. Tálaláskor a fánkokra öntjük.
Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-11)
Megtekintések száma: 115 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.159.44.54
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben