Csütörtök, 2017-11-23, 6:18 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Csokoládéparfé másképpen
Hozzávalók:

  • 3 dl tejszín + 1 dl a díszítéshez
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 tojássárgája
  • 2 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor

Elkészítés:

A csokoládét megreszeljük. A tojássárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd gőzön (vízfürdőben) a tejjel és a reszelt csokoládéval apránként, felváltva összekeverjük és sűrűre főzzük. Hagyjuk, hogy kihűljön. Közben a tejszínből nagyon kemény habot verünk, majd a már kihűlt vaníliás-csokoládés krémet óvatosan beleforgatjuk. A parfémasszát fóliával kibélelt őzgerincformába vagy szögletes, téglalap alakú formába simítjuk és befedve a mélyhűtőben megfagyasztjuk. Tálalás előtt lehúzzuk róla a fóliát és a maradék, felvert tejszínhabbal, valamint a csokoládéreszelékkel vagy kakaóporral díszítve tálaljuk.
Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-14)
Megtekintések száma: 111 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.162.250.227
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben