Hozzávalók:
- 3 dl tejszín + 1 dl a díszítéshez
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 tojássárgája
- 2 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
Elkészítés:
A csokoládét megreszeljük. A tojássárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd gőzön (vízfürdőben) a tejjel és a reszelt csokoládéval apránként, felváltva összekeverjük és sűrűre főzzük. Hagyjuk, hogy kihűljön. Közben a tejszínből nagyon kemény habot verünk, majd a már kihűlt vaníliás-csokoládés krémet óvatosan beleforgatjuk. A parfémasszát fóliával kibélelt őzgerincformába vagy szögletes, téglalap alakú formába simítjuk és befedve a mélyhűtőben megfagyasztjuk. Tálalás előtt lehúzzuk róla a fóliát és a maradék, felvert tejszínhabbal, valamint a csokoládéreszelékkel vagy kakaóporral díszítve tálaljuk.
|