Hozzávalók:
- 55 dkg liszt
- 2 ek kakaó
- fél tk só
- 1 csomag élesztőpor
- 2,8 dl tej
- 3 ek olvasztott vaj
- 1 tojás
- 11 dkg étcsokoládé 16 db-ra vágva
- olaj a sütéshez
A szóráshoz:
- 3 ek porcukor
- 1 ek kakaó
- 1 tk őrölt fahéj
Elkészítés:
Keverjük
össze egy nagy tálban a lisztet a kakaóval és a sóval. Adjuk hozzá az élesztőt.
Csináljunk egy mélyedést a lisztes keverék közepébe és öntsük bele a tejet, az
olvasztott vajat és a tojást. Keverjük ki a tésztát csomómentesre. Gyúrjuk a
tésztát belisztezett deszkán kb. 5 percig, majd tegyük vissza a keverőtálba,
takarjuk be fóliával vagy tiszta konyharuhával és pihentessük meleg helyen.
Várjuk meg, amíg a tészta megkel. Gyúrjuk ismét egy rövid ideig, majd osszuk 16
részre. Mindegyik darabkából gyúrjunk egy-egy gombócot, majd lapítsuk ki és
tegyünk a közepébe 1-1 darab csokoládét. Gondosan nyomkodjuk össze a gombócokat
a széleiknél. Melegítsük az olajat és süssük ki a fánkokat. Amikor a fánkok
egyik fele aranybarnára sült, óvatosan fordítsuk meg. Szedjük ki a kész
fánkokat papírtörölközőre. Keverjük össze a cukrot a kakaóval és a fahéjjal.
Forgassuk meg a fánkokat alaposan a keverékben. Melegen tálaljuk.
|