Kedd, 2017-09-19, 6:09 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Csokoládés-fahéjas fánk
Hozzávalók:

  • 55 dkg liszt
  • 2 ek kakaó
  • fél tk só
  • 1 csomag élesztőpor
  • 2,8 dl tej
  • 3 ek olvasztott vaj
  • 1 tojás
  • 11 dkg étcsokoládé 16 db-ra vágva
  • olaj a sütéshez


A szóráshoz:


  • 3 ek porcukor
  • 1 ek kakaó
  • 1 tk őrölt fahéj

 

Elkészítés:

Keverjük össze egy nagy tálban a lisztet a kakaóval és a sóval. Adjuk hozzá az élesztőt. Csináljunk egy mélyedést a lisztes keverék közepébe és öntsük bele a tejet, az olvasztott vajat és a tojást. Keverjük ki a tésztát csomómentesre. Gyúrjuk a tésztát belisztezett deszkán kb. 5 percig, majd tegyük vissza a keverőtálba, takarjuk be fóliával vagy tiszta konyharuhával és pihentessük meleg helyen. Várjuk meg, amíg a tészta megkel. Gyúrjuk ismét egy rövid ideig, majd osszuk 16 részre. Mindegyik darabkából gyúrjunk egy-egy gombócot, majd lapítsuk ki és tegyünk a közepébe 1-1 darab csokoládét. Gondosan nyomkodjuk össze a gombócokat a széleiknél. Melegítsük az olajat és süssük ki a fánkokat. Amikor a fánkok egyik fele aranybarnára sült, óvatosan fordítsuk meg. Szedjük ki a kész fánkokat papírtörölközőre. Keverjük össze a cukrot a kakaóval és a fahéjjal. Forgassuk meg a fánkokat alaposan a keverékben. Melegen tálaljuk.

Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-21)
Megtekintések száma: 165 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.162.10.211
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben