Csütörtök, 2017-11-23, 6:17 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Csokoládétorta - Torta al cioccolato
Hozzávalók:

Alaptészta (két tortához):

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja

Krém:

  • 10 dkg keserű csokoládé
  • 20 dkg tejszín
  • 2 tojás
  • 2 ek cukor

Elkészítés:

A lisztet a gyúródeszkára halmozzuk, egy mélyedést csinálunk a közepébe és hozzáadjuk a felkockázott vajat, sót, tojássárgáját és a cukrot. Lehetőleg hideg kézzel gyorsan gyúrjuk össze. Amennyiben nagyon morzsolódna, 1-2 evőkanál jéghideg vizet adjunk még hozzá, mígnem összeáll a tészta. Fóliába csomagolva 1 órán át a hűtőben pihentetjük mielőtt felhasználnánk. Ez az adag tészta elegendő 2 darab tortához, 28 cm-es formában sütve.

A fél adag tésztát 2 réteg folpack fólia között nagyon vékonyra kinyújtjuk és egy 28 cm-es kivajazott, csatos tortaformát kibélelünk vele, egy kb. 2 cm magas peremet is alkotva. A csokit alacsony lángon megolvasztjuk a tejszínben, simára keverjük és hűlni hagyjuk. Közben a tojásokat habosra keverjük a cukorral és hozzáöntjük a csokis-tejszínt. A keveréket ráöntjük a tésztára és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük.
Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-10)
Megtekintések száma: 125 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.162.250.227
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben