Hozzávalók:
- 4 dl tejszín
- fél dl rum
- 2 ek finomra vágott, cukrozott gyümölcs
- 10 dkg piskóta (friss)
- 3 ek méz
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A csokoládét durva reszelőn (pl. almareszelő durva fokán) lereszeljük. A mézet és a rumot összekeverjük. A piskótát egészen apró kockákra vágjuk. A tejszínből kemény habot verünk, amelybe óvatosan beleforgatjuk a mézes rumot, a piskótakockákat, a cukrozott gyümölcsöt és a csokoládéreszeléket. Egyszemélyes, fóliával bélelt formákba adagoljuk és a mélyhűtőben kifagyasztjuk. Csokoládé- vagy gyümölcsmártással, rolettivel (ostyával), tejszínhabbal feldíszítve tálaljuk, de tetszés szerint feldíszíthetjük friss vagy cukrozott gyümölccsel is.
|