| Hozzávalók:
A piskótához:
- 3 tojás
- 3 ek porcukor
- fél dl étolaj
- 3 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor1 ek kakaópor
A krémhez:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 25 dkg tehéntúró
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tejszín
- 10 g zselatin
- 60 dkg friss eper
A tetejére:
- 12 g színtelen tortazselé
Elkészítés:
3 tojássárgáját elkeverjük a 3 evőkanál cukorral majd hozzáadjuk a piskóta többi alapanyagát, végül a 3 tojás felvert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt 26 cm-es torta formában megsütjük. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig sütjük. A pudingport 2,5 dl hideg vízben feloldjuk, felforraljuk és kevergetve kissé kihűtjük. A túrót a kétféle cukorral simára keverjük. Evőkanalanként belevegyítjük a kihűlt pudingot. A zselatint kb. 1 dl forró vízben feloldjuk, ha már csak langyos, ezt is a krémbe keverjük. 5 dl tejszínt kemény habbá felverünk, majd a dermedő krémbe keverjük. A krém felét egyenletesen a piskótára simítjuk és jól megrakjuk eperrel. Ezután a második felét is rákenjük és azt is kirakjuk eperrel. A színtelen tortazselét a zacskón lévő utasításnak megfelelően elkészítjük, a torára öntjük és az egészet legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
Tipp:
Kibontáskor késsel óvatosan vágjuk körbe a forma mellett, úgy szépen le lehet venni a formát.
|