Kedd, 2018-10-16, 4:43 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Epres-tejszínes túrótorta
Hozzávalók:

A piskótához:

  • 3 tojás 
  • 3 ek porcukor
  • fél dl étolaj
  • 3 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor1 ek kakaópor

A krémhez:

  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 25 dkg tehéntúró
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tejszín
  • 10 g zselatin
  • 60 dkg friss eper

A tetejére:

  • 12 g színtelen tortazselé

Elkészítés:

3 tojássárgáját elkeverjük a 3 evőkanál cukorral majd hozzáadjuk a piskóta többi alapanyagát, végül a 3 tojás felvert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt 26 cm-es torta formában megsütjük. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig sütjük.
A pudingport 2,5 dl hideg vízben feloldjuk, felforraljuk és kevergetve kissé kihűtjük. A túrót a kétféle cukorral simára keverjük. Evőkanalanként belevegyítjük a kihűlt pudingot. A zselatint kb. 1 dl forró vízben feloldjuk, ha már csak langyos, ezt is a krémbe keverjük. 5 dl tejszínt kemény habbá felverünk, majd a dermedő krémbe keverjük. A krém felét egyenletesen a piskótára simítjuk és jól megrakjuk eperrel. Ezután a második felét is rákenjük és azt is kirakjuk eperrel. A színtelen tortazselét a zacskón lévő utasításnak megfelelően elkészítjük, a torára öntjük és az egészet legalább 2 órára a hűtőbe tesszük

Tipp:

Kibontáskor késsel óvatosan vágjuk körbe a forma mellett, úgy szépen le lehet venni a formát.

Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-16)
Megtekintések száma: 111 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.198.212.30
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben