Hozzávalók:
- 15 dkg kimagozott meggybefőtt
- 25 dkg liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 kk sütőpor
- 3 ek kakaópor
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 3 ek tortadara
- 0,7 dl olaj
- 2 dl natúr joghurt
A díszítéshez:
- 1 dl tejszín
- ízlés szerint cukor
- néhány meggy szem
- tortadara
Elkészítés:
A muffinformákat kibéleljük papírral. A meggybefőttet lecsepegtetjük, apróra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóval és a tortadarával. Az olajat elkeverjük a cukorral, a tojással, majd hozzáadjuk a joghurtot. A tojásos masszához kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, végül az apróra vágott meggyet. A tésztát a formákba kanalazzuk és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. A megsült muffinokat hagyjuk kihűlni, ezután kivesszük a formákból. A díszítéshez a tejszínt felverjük a cukorral. A muffinok tetejére teszünk 1 evőkanál habot, erre fél szem meggyet és megszórjuk tortadarával.
|