Hozzávalók:
A tésztához:- 50 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg margarin
- 4 ek kakaópor
- 4 ek porcukor
- 1,5 dl főtt kávé
A töltelékhez:
- 50 dkg gesztenyemassza
- fél dl rum
- 5 dl tejszín kemény habbá verve
- 20 g zselatin
A tetejére:
- étcsokoládé reszelék és csoki dara
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk és egy kivajazott, 26 cm-es átmérőjű tortaformába nyomkodjuk egyenletesen. A gesztenyemasszát a fél dl rummal kikeverjük, hozzákeverjük óvatosan a kemény habbá vert tejszínt, melyből félreteszünk a torta tetejének díszítésére is. A felfőzött és langyosra hűtött zselatint is hozzákeverjük. A krémet rámerjük a tortaformában lévő kekszalapra. Kb. 15 perc pihentetés után lekenhetjük a díszítésre félretett tejszínnel. A tetejét étcsokoládé reszelékkel és tortadarával díszíthetjük. 2-3 óra múlva szeletelhetjük.
|