Szombat, 2017-12-16, 2:05 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Görög fagyi (Tejszínes torta, nápolyi szelettel)
Hozzávalók:

  • 6,5 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 3 tasak (30 g) zselatinpor
  • 30 dkg csokis nápolyi
  • 30-40 dkg magozott meggy
  • 25 dkg tejszínpor
  • 2 tasak tejszínhabpor
  • csoki öntet

Elkészítés:

5 dl tejet a 15 dkg cukorral felforralunk és félretesszük hűlni. A megmaradt 1,5 dl tejben elkeverjük a zselatinport és hozzáadjuk a langyosra hűlt tejet. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön. Ebbe a kihűlt, cukros, zselatinos tejbe beleszórjuk a tejszínport és elkezdjük elektromos mixerrel verni (praktikus minél mélyebb edénybe felverni, hogy ne fröcsköljön). Kb. 20 percig így habosítjuk. A kapott masszát kétfelé osztjuk. Az egyik részbe beletesszük a nagyon apróra vágott csokis nápolyit, a másik részbe az előre, ízlés szerint megcukrozott és jól lecsepegtetett, magozott meggyet. Egy nagyobb méretű, mély tepsit kibélelünk folpackkal úgy, hogy a folpack lógjon le a tepsi szélein. Beleöntjük a meggyes masszát, rá a nápolyis masszát. Beborítjuk a folpack lelógó részével és mélyhűtőbe tesszük. Amikor megfagyott, a fóliát levesszük a tetejéről, tálcára borítjuk, lehúzzuk a fóliát és kívülről tejszínhabbal bevonjuk (2 tasak tejszínport az előírások szerint elkészítünk) egyenetlenül, nem simítgatjuk, végül tetszés szerint meglocsoljuk csoki mázzal. 

Tipp:

Ez nem olvad úgy mint a valódi fagyi, tehát nem kell visszatenni a fagyasztóba, elég csak a hűtőszekrénybe, de napokig ott sem lehet tárolni!

Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-10)
Megtekintések száma: 179 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.226.34.209
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben