Hozzávalók:
- 6,5 dl tej
- 15 dkg cukor
- 3 tasak (30 g) zselatinpor
- 30 dkg csokis nápolyi
- 30-40 dkg magozott meggy
- 25 dkg tejszínpor
- 2 tasak tejszínhabpor
- csoki öntet
Elkészítés:
5 dl tejet a 15 dkg cukorral felforralunk és félretesszük hűlni. A megmaradt 1,5 dl tejben elkeverjük a zselatinport és hozzáadjuk a langyosra hűlt tejet. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön. Ebbe a kihűlt, cukros, zselatinos tejbe beleszórjuk a tejszínport és elkezdjük elektromos mixerrel verni (praktikus minél mélyebb edénybe felverni, hogy ne fröcsköljön). Kb. 20 percig így habosítjuk. A kapott masszát kétfelé osztjuk. Az egyik részbe beletesszük a nagyon apróra vágott csokis nápolyit, a másik részbe az előre, ízlés szerint megcukrozott és jól lecsepegtetett, magozott meggyet. Egy nagyobb méretű, mély tepsit kibélelünk folpackkal úgy, hogy a folpack lógjon le a tepsi szélein. Beleöntjük a meggyes masszát, rá a nápolyis masszát. Beborítjuk a folpack lelógó részével és mélyhűtőbe tesszük. Amikor megfagyott, a fóliát levesszük a tetejéről, tálcára borítjuk, lehúzzuk a fóliát és kívülről tejszínhabbal bevonjuk (2 tasak tejszínport az előírások szerint elkészítünk) egyenetlenül, nem simítgatjuk, végül tetszés szerint meglocsoljuk csoki mázzal.
Tipp:
Ez nem olvad úgy mint a valódi fagyi, tehát nem kell visszatenni a fagyasztóba, elég csak a hűtőszekrénybe, de napokig ott sem lehet tárolni!
|