Szombat, 2017-12-16, 2:06 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Joghurt-torta
Hozzávalók:

  • 6 dl gyümölcsös joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál zselatin
  • 3 dl tejszín
  • eper, ribizli, meggy, szeder, kivi...stb.

Elkészítés:

A gyümölcsös joghurtot, a vaníliás cukrot, a zselatint csomómentesen elkeverjük, és lassú tűzön felmelegítjük, de NEM forraljuk. Amíg a joghurt hűl, elkészítjük a tejszínhabot. Habszifonba tesszük a tejszínt, vagy ha nincs szifonunk, habverő géppel és egy habfixálóval jól elkeverjük keményre. Folpackkal kibéleljük az őzgerincformát, belerakjuk a gyümölcsök felét, a nagyobb szemeket feldaraboljuk. A kihűlt joghurtot összekeverjük a tejszínhabbal, az őzgerincformába öntjük, és a többi gyümölcsöt beleszórjuk. A tetejét szintén folpackkal befedjük és hűtőbe tesszük 3-4 órára. Tálalásnál a tetejét is díszíthetjük gyümölccsel.

Tipp:

Banánt ne tegyünk bele, mert megbarnul. 
Ha kerek tortaformában készítjük, dupla mennyiségű hozzávalókkal készítsük.

Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-03)
Megtekintések száma: 142 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.226.34.209
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben