Hozzávalók:
- 6 dl gyümölcsös joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál zselatin
- 3 dl tejszín
- eper, ribizli, meggy, szeder, kivi...stb.
Elkészítés:
A gyümölcsös joghurtot, a vaníliás cukrot, a zselatint csomómentesen elkeverjük, és lassú tűzön felmelegítjük, de NEM forraljuk. Amíg a joghurt hűl, elkészítjük a tejszínhabot. Habszifonba tesszük a tejszínt, vagy ha nincs szifonunk, habverő géppel és egy habfixálóval jól elkeverjük keményre. Folpackkal kibéleljük az őzgerincformát, belerakjuk a gyümölcsök felét, a nagyobb szemeket feldaraboljuk. A kihűlt joghurtot összekeverjük a tejszínhabbal, az őzgerincformába öntjük, és a többi gyümölcsöt beleszórjuk. A tetejét szintén folpackkal befedjük és hűtőbe tesszük 3-4 órára. Tálalásnál a tetejét is díszíthetjük gyümölccsel.
Tipp:
Banánt ne tegyünk bele, mert megbarnul. Ha kerek tortaformában készítjük, dupla mennyiségű hozzávalókkal készítsük.
|