Hozzávalók:
A tésztához:
- 28 dkg liszt
- 13 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- 1 citrom lereszelt héja
- csipetnyi só
A mázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 1 kis citrom leve
Díszítéshez:
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és cipót formázunk belőle. Fóliába csomagolva kb. 1 órára hűtőbe tesszük. Enyhén lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk és csillagokat szaggatunk a tésztából. Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük és előmelegített sütőben 200 fokon 10-12 perc alatt megsütjük. A porcukrot átszitáljuk és a citrom levével simára keverjük. A még meleg süteményeket megkenjük a mázzal és a közepükre citromhéj forgácsot teszünk.
|