Csütörtök, 2017-11-23, 6:26 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Karamellás sütemény
Hozzávalók:

Az 1. tésztához:

  • 4 tojásfehérje habbá verve
  • 20 dkg kristálycukor
  • 25 dkg darált dió

A 2. tésztához:

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 25 dkg vaj

A tetejére:

  • 1 tábla tortabevonó

Elkészítés:

Az első tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá felverjük. Összekeverjük a darált dióval és papírral bélelt tepsiben, közepes lángon, mint a piskótát félig megsütjük. A második tésztához a tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásfehérjéket habbá verve, majd beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet. Ezt rákenjük a félig sült tésztára és készre sütjük. Ezalatt a krémhez a cukrot felolvasztjuk, hozzáadunk fél dl forró vizet és hagyjuk feloldódni. Amikor kihűlt, összekeverjük a tojássárgákkal habosra kevert vajjal. A tésztát deszkára borítjuk és a papírt lehúzzuk róla, majd megkenjük a krémmel. A sütemény tetejére tetszőlegesen vonalazva megolvasztott tortabevonót csorgatunk. 
Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-14)
Megtekintések száma: 161 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.162.250.227
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben