Hozzávalók:
Az 1. tésztához:- 4 tojásfehérje habbá verve
- 20 dkg kristálycukor
- 25 dkg darált dió
A 2. tésztához:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 20 dkg cukor
- 4 tojás sárgája
- 25 dkg vaj
A tetejére:
Elkészítés:
Az első tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá felverjük. Összekeverjük a darált dióval és papírral bélelt tepsiben, közepes lángon, mint a piskótát félig megsütjük. A második tésztához a tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásfehérjéket habbá verve, majd beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet. Ezt rákenjük a félig sült tésztára és készre sütjük. Ezalatt a krémhez a cukrot felolvasztjuk, hozzáadunk fél dl forró vizet és hagyjuk feloldódni. Amikor kihűlt, összekeverjük a tojássárgákkal habosra kevert vajjal. A tésztát deszkára borítjuk és a papírt lehúzzuk róla, majd megkenjük a krémmel. A sütemény tetejére tetszőlegesen vonalazva megolvasztott tortabevonót csorgatunk.
|