Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 5 dkg vaj
- 30 dkg cukor
- 2 tojás
- 22 dkg liszt
A krémhez:
- 12 dkg vaj
- 2 tubus sűrített tej
- 2 ek méz
- 7 dkg cukor
- 15 dkg pirított, félbevágott mogyoró
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 1 ek olaj
- 5 dkg pirított, félbevágott mogyoró
Elkészítés:
Megolvasztjuk a vajat, hozzákavarjuk a kakaót és a cukrot. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tojást, majd végül a lisztet. Kikent, sütőpapírral bélelt 20×30-as tepsibe öntjük. Előmelegített 160 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük és hűlni hagyjuk. A karamellakrémhez a vajat megolvasztjuk egy edényben, hozzákeverjük a sűrített tejet, a mézet és a cukrot. Kis lángon folyamatosan kevergetjük, amíg karamellszíne lesz, ez kb. 15 perc. Langyosra hűtjük, hozzákeverjük a mogyorót. A tésztára öntjük, majd berakjuk a hűtőszekrénybe dermedni. Gőz fölött megolvasztjuk a kétféle csokoládét, belekeverjük az olajat, ráöntjük a süteményre és megszórjuk mogyoróval. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk. Fogyasztás előtt szeleteljük.
|