Kedd, 2017-10-24, 6:50 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Körtés Pite
Hozzávalók (Egy 24 cm átmérőjű kapcsos formához.):

  • Az omlós tésztához:
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • A tetejére:
  • 1 kg érett körte
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál darált mogyoró vagy dió
  • 1 evőkanál fenyőmag
  • 1 evőkanál porcukor
  • zsiradék és zsemlemorzsa a sütőformához, liszt
  • a kidolgozáshoz

Elkészítés:

A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd belekeverjük a tojást. A liszttel gyorsan sima tésztává gyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük. A körtéket meghámozzuk, négyfelé vágjuk, kiszedjük a magházukat. 1.25dl vizet a mézzel, citromlével és a vaníliás cukorral erős lángon szirupszerűre főzzük. Levesszük a tűzről és a körtenegyedeket 5 percre beletesszük. Lecsepegtetjük, a mézes szirupot felfogjuk. A sütőt előmelegíjük. A sütőformát kivajazzuk és beszórjuk zsemlemorzsával. A tészta kétharmadát lisztezett felületen kinyújtjuk, beletesszük a formába és egy kb. 3cm magas peremet készítünk. A mogyorót a tésztalapra szórjuk és rátesszük a körtedarabokat. A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk és a körtére tesszük. A szélét finoman összenyomkodjuk.
Közepes hőfokon (175°C) (légkeverősnél 160°C)-on 20 percig sütjük. Megsimítjuk a mézes sziruppal, megszórjuk fenyőmaggal és 20 perc alatt  készre sütjük. A pitét kicsit kihűlve kivesszük a formából és meghintjük porcukorral.


Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Peti (2012-06-03)
Megtekintések száma: 101 | Címkék (kulcsszavak): fenyő mag, körte, körtés pite, tojás, citromlé, pite, liszt, cukor, méz | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.166.245.10
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben