Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 18 dkg liszt
- 10 dkg mandula
- 1 késhegynyi sütőpor
- 5 tojás
Elkészítés:
A vajat
habosra keverjük a cukorral és egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat,
citromhéjat. A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a sárgákhoz, aztán
beleszitáljuk a lisztet, egy késhegynyi sütőporral és a többi habbal könnyedén
elkeverjük. Zsírral bekent és lisztezett, középnagyságú tepsibe öntjük, hogy 1
cm magas legyen benne a tészta. A tetejét meghintjük héjától megtisztított,
vágott mandulával vagy dióval (ez el is maradhat) és egyenletes, de jó tűznél
30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint apró
szeletekre vágjuk vagy fánkszaggatóval félholdakat vágunk belőle.
|