Szombat, 2017-12-16, 2:07 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Kossuth-kifli
Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 18 dkg liszt
  • 10 dkg mandula
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 5 tojás

 

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a cukorral és egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, citromhéjat. A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a sárgákhoz, aztán beleszitáljuk a lisztet, egy késhegynyi sütőporral és a többi habbal könnyedén elkeverjük. Zsírral bekent és lisztezett, középnagyságú tepsibe öntjük, hogy 1 cm magas legyen benne a tészta. A tetejét meghintjük héjától megtisztított, vágott mandulával vagy dióval (ez el is maradhat) és egyenletes, de jó tűznél 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint apró szeletekre vágjuk vagy fánkszaggatóval félholdakat vágunk belőle.

Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-21)
Megtekintések száma: 112 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.226.34.209
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben