Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 25 dkg margarin
- 50 dkg porcukor
- 16 dkg mazsola
- 1 rumaroma
- 6 dkg kakaó
- 25 dkg liszt
- fél liter tej
- 1 tábla keserű csokoládé
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tésztához
a 6 tojásfehérjét felverjük, hozzáadunk 20 dkg porcukrot, a 6 tojássárgáját, 13
dkg lisztet és 3 dkg kakaót vagy 3 dkg finomra őrölt kávét és a sütőport.
Kivajazott tepsibe öntjük a masszát és közepes lángon a tésztát megsütjük. A
krémhez fél liter tejben 12 dkg lisztet sűrű péppé főzünk. 24 dkg porcukrot 20
dkg margarinnal habosra keverünk, hozzáadjuk a kihűlt pépet és 3 dkg kakaót. A
mazsolát 5 dkg cukorral és fél dl vízzel felfőzünk, mikor kihűlt hozzáteszünk
egy rumaromát. A tésztát kettévágjuk és a fele krémet a tésztára tesszük,
leöntjük az áztatott mazsolával és a levét is rálocsoljuk, majd a megmaradt
tésztával betakarjuk. A krém másik felét a tészta tetejére tesszük és
egyenletesen elsimítjuk. 5 dkg margarinnal az étcsokit felolvasztjuk és a krém
tetejére tesszük. Ha kész, félretesszük pihenni, amíg a csoki megszilárdul a
tetején. Meleg késsel könnyebben szeletelhető.
|