Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 tojásfehérje
- 8 ek porcukor
- 8 ek liszt1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A főzött krémhez:
- 8 tojássárgája
- 5 ek porcukor
- 5 ek liszt
- 2 ek vaníliás cukor
- 4 dl tej
A tetejére:
Elkészítés:
A tojásfehérjét felverjük kemény habbá és óvatosan összekeverjük a porcukorral, liszttel és sütőporral. Vajazott, lisztezett tepsiben kisütjük. A főzött krém hozzávalóit simára keverjük és felfőzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt főzött krémhez adjuk, majd a tésztára kenjük. A tetejére egy fél literes cukrászati habot kenünk.
|