Hozzávalók:
- fél kg meggy
- 50 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1 pohár kefir
- fél csomag sütőpor
- 1 dl olaj
- két tojás
- 1 kk fahéj
- fél citrom leve
- pár csepp rumaroma
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
Elkészítés:
A meggy kivételével a hozzávalókat összekeverjük. Ha a tészta túl kemény, akkor teszünk még hozzá egy kanál tejfölt. A masszát kivajazott, belisztezett tepsibe öntjük. A tetejére halmozzuk a megmosott, kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha megsült, a tetejére locsoljuk a citromból és cukorból álló mázat. Ha ez megszilárdult tálalhatjuk.
Tipp: A tésztába tehetünk apróra vágott étcsokoládét is.
|