Csütörtök, 2017-11-23, 6:27 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Meggyes sarok
Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 70 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 ek kakaó
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 1 üveg magozott meggybefőtt levével együtt
  • 40 g zselatin
  • tetejére reszelt csoki

Elkészítés:

A zselatinos réteghez folpackkal (vagy alufóliával) kibélelünk egy tepsit. A meggyeket félbevágva elterítjük a tepsiben. A meggylevet vízzel 5 dl-re kiegészítjük, meglangyosítjuk és beletesszük a zselatint. Folytonos keverés mellett felforraljuk, majd ráöntjük a meggyre és hagyjuk megdermedni. A tojássárgákhoz adunk 5 kanál meleg vizet és habosra keverjük 50 dkg porcukorral. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük, majd a tojássárgákhoz adjuk. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét és ezt is óvatosan hozzáadjuk a tésztához. Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk. A krémhez a pudingport megfőzzük a tejjel és kihűtjük. A vajat (margarint) kikeverjük 20 dkg porcukorral, végül a kettőt összekeverjük. Összeállítás: piskóta, krém harmada, meggyes zselé, krém harmada, piskóta, maradék krém. A tetejére szórhatunk tortadarát vagy reszelt csokoládét. 
Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-10)
Megtekintések száma: 654 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.162.250.227
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben