Hozzávalók:
- 8 tojás
- 70 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 2 ek kakaó
- 1,5 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1 üveg magozott meggybefőtt levével együtt
- 40 g zselatin
- tetejére reszelt csoki
Elkészítés:
A zselatinos réteghez folpackkal (vagy alufóliával) kibélelünk egy tepsit. A meggyeket félbevágva elterítjük a tepsiben. A meggylevet vízzel 5 dl-re kiegészítjük, meglangyosítjuk és beletesszük a zselatint. Folytonos keverés mellett felforraljuk, majd ráöntjük a meggyre és hagyjuk megdermedni. A tojássárgákhoz adunk 5 kanál meleg vizet és habosra keverjük 50 dkg porcukorral. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük, majd a tojássárgákhoz adjuk. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét és ezt is óvatosan hozzáadjuk a tésztához. Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk. A krémhez a pudingport megfőzzük a tejjel és kihűtjük. A vajat (margarint) kikeverjük 20 dkg porcukorral, végül a kettőt összekeverjük. Összeállítás: piskóta, krém harmada, meggyes zselé, krém harmada, piskóta, maradék krém. A tetejére szórhatunk tortadarát vagy reszelt csokoládét.
|