Hozzávalók:
A tésztához:
- 17 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 5 dkg cukor (nádcukor előnyben!)
- egy csipet só
A karamellaréteghez:
- 10 dkg vaj
- 2 doboz (80 dkg) cukrozott sűrített tej (pl. Nestlé Milchmädchen)
- egy jó csipet só
A csokimázhoz:
- 25 dkg olvasztott csoki (ét-, és tejcsoki vegyesen)
- 1 ek étolaj
Elkészítés:
Egy 20×20 cm-es sütőformát kibélelünk sütőpapírral. A lisztet, sót és a cukrot gyorsan elmorzsoljuk a vajjal. A homogén morzsát a formába szórjuk és egy kanállal alaposan lenyomkodjuk, amíg egy egyenletes tésztaréteggé válik. Villával megszurkáljuk és 10 percre a hűtőbe tesszük, közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kb. 15 perc alatt halványbarnára sütjük a tésztát. A sűrített tejet, a sót és a vajat egy vastag aljú edénybe öntjük és folyamatos kevergetés mellett felforrósítjuk. Addig keverjük tovább, amíg szemmel láthatóan jól besűrűsödik és egy kis színt kap. A megsült tésztára öntjük a krémet és hűlni hagyjuk. A csokit mikróban megolvasztjuk és alaposan elkeverjük az olajjal. A langyosra hűlt karamellre öntjük, majd éles késsel 2×2 cm-es plariné méretű kis kockákra vágjuk amint megdermedt a csoki.
|