Hozzávalók:
10 dkg baracklekvár 1 dl rum + víz 35 dkg mogyorókrém (egy kis üveg) 25 dkg mascarpone 30-40 dkg babapiskóta 4 dl tejszín 4 csomag vaníliás cukor 15 dkg cukrozott gyümölcs (kihagyható)
Elkészítés:
A baracklekvárt kikeverjük a rummal és a vízzel. Belemártjuk a piskótákat és kirakjuk egy kisebb tepsi alját (vagy jénaiét). A mogyorókrémet kikeverjük a mascarponéval, kb. a felét rákenjük a piskótára. Megint lekvárba mártott piskóta következik, erre a vaníliás cukorral felvert tejszínhab felét tesszük. Erre szórhatjuk a cukrozott gyümölcsöt. Megint lekvárba mártott piskóta és mogyorókrém következik. A tetejére a maradék tejszínt rakjuk. Néhány óra alatt a hűtőben szépen összeáll.
|