Csütörtök, 2017-11-23, 6:26 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Mogyorós-csokoládés linzergyűrű
Hozzávalók:

A tésztához:

  • 80 g étcsokoládé
  • 180 g mogyoró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás
  • 200 g fagyos vaj/margarin
  • 280 g finomliszt
  • 50 g porcukor
  • 1 tasak bourbon vaníliás cukor

Díszítéshez:

  • 20 g natúr pisztácia
  • 200 g tortabevonó étcsokoládé
  • 3 ek napraforgóolaj
  • 15-20 szem hámozott mogyoró
  • 10-15 szem kandírozott piros cseresznye

Elkészítés:

A sütős előmelegítjük 220 fokra. A tésztához a csokoládét megdaráljuk. A mogyorót tepsibe szórjuk, a sütőben világosdrappra pirítjuk, héját durva szövésű konyharuhával ledörzsöljük, hagyjuk kihűlni, majd megdaráljuk. A citromot és a tojást alaposan megmossuk. A vajat/margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, 1 csipet sót, a citrom reszelt héját, a mogyorót, a csokoládét, végül a tojássárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, folpackba csomagoljuk, fél órát pihentetjük a hűtőszekrényben. 2-3 tepsit/sütőlapot kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát elnegyedeljük, kisebb cipókat, majd ceruza vastagságú rudakat sodrunk-formálunk belőlük. 10-12 cm-es darabokra vágjuk, gyűrű/karika alakban összecsippentjük, a tepsikre/sütőlapokra sorakoztatjuk, az illesztés helyét vékonyan megkenjük (a tésztából kimaradt) tojásfehérjével, jól lenyomkodjuk és a forró sütőben 15 percig sütjük. A tepsikben hagyjuk kihűlni. A díszítéshez a pisztáciát darabosra vágjuk. Az étcsokoládét felaprózzuk, meleg vízfürdőbe állított lábaskába szórjuk, felolvasztjuk, egyenletesen elkeverjük benne az olajat. Félig megmártjuk benne a gyűrűket/karikákat, lecsepegtetjük, aljukról az edény szélén lehúzzuk a felesleget és rácsra rakosgatjuk őket. Mielőtt a csokoládé megkötne, tetejüket pisztáciával, mogyorószemekkel, kandírozott cseresznyével (agy egyéb tetszőleges szépségekkel) díszítjük és hagyjuk egészen megszáradni. Fogyasztásig jól záródó fém-/műanyag dobozban, sütőpapírral rétegezve tároljuk. 
Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-10)
Megtekintések száma: 140 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.162.250.227
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben