Hozzávalók:
- 20 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 3 tojás
- 25 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 citrom (reszelt héja és kicsavart leve)
- 2 narancs (2 reszelt héja és 1 kicsavart leve)
- 20 dkg porcukor
Elkészítés:
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Beleütjük egyenként a tojásokat és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a sót, a citrom héját, 1 narancs lereszelt héját, a citrom levét, a sütőporral elkevert lisztet. Egy közepes tepsit jól kivajazunk, belekenjük a masszát és előmelegített sütőben, 200 fokon rövid ideig sütjük (max. 20 perc). A sütő ajtaját ki kell támasztani egy picit, hogy a keletkező gőz kiáramolhasson. A másik narancsnak is lereszeljük a héját és kicsavarjuk a levét. A narancslében elkeverjük a porcukrot, rákenjük a még meleg süteményre és megszórjuk a narancshéjjal. Ha kihűlt felszeleteljük.
|