Kedd, 2017-10-24, 6:46 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Narancsos-túrós rétes
Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap
  • 25 dkg tehéntúró
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 1 nagy narancs reszelt héja és kicsavart leve
  • 2 tojás
  • 3 ek búzadara
  • 15-20 dkg porcukor
  • csipetnyi só

 

Elkészítés:

A tehéntúrót villával áttörjük. A tojássárgákat habosra keverjük a vaj felével és a porcukorral, majd a túrót is hozzáadjuk. Beleöntjük a narancs levét, a reszelt héját, a sót és a búzadarát. 10 percnyi várakozás után óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.  Két, egymásra tett réteslapot megkenünk a töltelék felével, majd felcsavarjuk és sütőlemezre helyezzük. A másik rétesrudat is elkészítjük és mellétesszük. Ezután a tetejüket megkenjük kevés olvasztott vajjal. Előmelegített, forró sütőben, közepes lángon pirosra sütjük. Csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt. 

Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-21)
Megtekintések száma: 96 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.166.245.10
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben