Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 25 dkg tehéntúró
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 nagy narancs reszelt héja és kicsavart leve
- 2 tojás
- 3 ek búzadara
- 15-20 dkg porcukor
- csipetnyi só
Elkészítés:
A tehéntúrót
villával áttörjük. A tojássárgákat habosra keverjük a vaj felével és a
porcukorral, majd a túrót is hozzáadjuk. Beleöntjük a narancs levét, a reszelt héját,
a sót és a búzadarát. 10 percnyi várakozás után óvatosan beleforgatjuk a
tojásfehérjékből vert kemény habot. Két,
egymásra tett réteslapot megkenünk a töltelék felével, majd felcsavarjuk és
sütőlemezre helyezzük. A másik rétesrudat is elkészítjük és mellétesszük.
Ezután a tetejüket megkenjük kevés olvasztott vajjal. Előmelegített, forró sütőben,
közepes lángon pirosra sütjük. Csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt.
|