Csütörtök, 2017-11-23, 6:24 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Nürnbergi puszedli - liszt nélkül
Hozzávalók:

  • 100-100 g cukrozott citrom- és narancshéj
  • 180 g hámozatlan mandula
  • 180 g hámozott mogyoró
  • 4 tojás
  • 180 g porcukor
  • fél kk őrölt szegfűszeg
  • fél kk őrölt szerecsendió
  • 1 csapott ek őrölt fahéj
  • 1 narancs reszelt héja
  • 40-45 db 5 cm átmérőjű ostyalap

A mázhoz és a díszítéshez:

  • 100 g tortabevonó étcsokoládé
  • 1 ek olaj
  • kandírozott cseresznye
  • 1-1 ek mandulapálcika és/vagy vágott pisztácia

Elkészítés:

A cukrozott citrom- és narancshéjat nagyon apróra vágjuk. A mandulát és a mogyorót finomra daráljuk. A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és 1 csipet sóval, hozzáadjuk az őrölt fűszereket, a reszelt narancshéjat, a mandulát, mogyorót, végül a cukrozott citrom- és narancshéjat. 2 sütőlapra sorakoztatjuk az ostyalapokat, a szegélyeket szabadon hagyva formás halmokat púpozunk a közepükre és 200 fokos sütőben 25 percig sütjük. 4-5 percig a tepsiben, aztán rácsra rakosgatva hagyjuk kihűlni. A tortabevonó étcsokoládét lábaskába tördeljük, meleg vízfürdőbe állítva felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal. Úgy, hogy az "ostyatalpat" ne érje a máz, fejjel lefelé belemártogatjuk a csókocskákat, ismét rácsra tesszük őket és mielőtt a máz megdermedne, mandulapálcikákkal, finomra aprózott pisztáciával, illetve piros és/vagy zöld kandírozott cseresznyével díszítjük. Jól záródó, sütőpapírral bélelt, fém-/műanyag dobozban 2-3 hétig is eláll. Az egyes rétegek-sorok közé sütőpapírt fektetünk, hogy össze ne kenjék egymást.
Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-11)
Megtekintések száma: 207 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.162.250.227
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben