Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 dl tejszín
- 10 dkg cukrozott narancshéj
- 15 dkg darált mandula
- 5 dkg liszt
A csokoládémázhoz:
- 10 dkg porcukor
- 1 ek étolaj
- 10 dkg csokoládé
Elkészítés:
A margarint, a cukrot, a tejszínt, az apróra vágott narancshéjat összekeverjük. Hozzáadjuk a hámozott, darált mandulát és a lisztet. Folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe kis halmokat rakunk. Meleg sütőben megsütjük, majd kis ideig a tepsiben hagyjuk, hogy megkeményedjen. A mázhoz a cukrot és az olvasztott csokoládét az olajjal elkeverjük és amikor a sütemények kihűltek tetszőleges mintákat csorgatunk a tetejére.
|