Hozzávalók:
- 10 dkg mazsola
- 1 dl rum
- 15 dkg cukor
- 1 tojássárgája
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 5 dl tejszín
- 1 ek zselatin
- fél dl víz
- 25 db babapiskóta
- 20 dkg cukrozott gyümölcs
- 1 csomag habfix
- 1 ek porcukor
Elkészítés:
A mazsolát leöblítjük és a rumba áztatjuk. A cukrot a tojássárgájával alaposan kikeverjük, a tejjel felengedjük és gőz fölött, kevergetve, sűrű krémmé főzzük. A gőzről levéve vaníliás cukorral ízesítjük és ha kihűlt, a vajjal habosra keverjük. A mazsolát leszűrjük és a rumot is a krémbe dolgozzuk. A zselatint a fél deci hideg vízben simára keverjük, kevergetve fél percig főzzük, majd langyosra hűtve a krémbe szűrjük. A tejszín felét habbá verjük és ezt is a krémbe forgatjuk. A cukrozott gyümölcsöt apró kockákra vágjuk. Egy 22 centi átmérőjű, kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, hideg vízzel kiöblítünk. Az aljára egy sor babapiskótát fektetünk, cukrozott gyümölccsel és mazsolával megszórjuk. Erre krémet simítunk, majd rá ismét babapiskóta, cukrozott gyümölcs, mazsola kerül. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart, a tetejére babapiskóta kerüljön. Két órára hűtőszekrénybe tesszük, majd a tortát tálra borítjuk, a papírt lehúzzuk róla. A maradék tejszínt a habfix-szel habbá verjük, a porcukorral ízesítjük és a tortát bevonjuk vele. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
|