Hozzávalók:
- fél kg háztartási keksz
- fél dl rum
- 25 dkg margarin
- 1,5 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 3 dkg kakaópor
- 1 ek liszt
- 5 dkg durvára tört dió
A bevonáshoz:
A cukormázhoz:
Elkészítés:
A kekszet apró darabokra törjük (egy darabot 6-8 felé) és rummal meglocsoljuk. Hozzákeverjük a durvára tört diót. A tejet, a cukrot, a lisztet és a kakaót állandó kevergetés mellett 5 percig főzzük. Beletesszük a margarint és újra felforraljuk. Ráöntjük az összetört kekszre és alaposan elkeverjük. Alufólia segítségével hengert formázunk belőle, majd hűtőben egy-két órát pihentetjük. Kinyújtjuk a marcipánt vagy a nyújtható fondant-t és beletekerjük a kekszes tekercset. Piros, fehér és zöld cukormázat készítünk és ezzel díszítjük fel.
|