Kedd, 2018-10-16, 5:11 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Pirított diótorta kávés csokoládékrémmel
Hozzávalók:

  • 25 dkg dió
  • 8 tojás
  • 15+10 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 8 dkg keserű csoki vagy 5 dkg zsíros kakaópor
  • 1 tk azonnal oldódó kávé

 

Elkészítés:

A diót terítsük el egy sütőpapírral bélelt tepsin és 200 fokos sütőben, 8-10 perc alatt enyhén pirítsuk meg. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni. 10 dkg cukorral együtt tegyük a forgókéses aprítóba és daráljuk le. A cukor azért kell hozzá, hogy a dió olaját felvegye és ne ragadjon az egész az aprító falára. Válasszuk szét a tojásokat és a sárgáját tegyük a hűtőbe. A fehérjét verjük habbá, majd 5 dkg cukorral verjük tovább, egészen keményre. Óvatosan keverjük bele a darált diót. Egy 20 cm körüli tortaforma aljára terítsünk sütőpapírt. Nyomjuk rá a karimát és csatoljuk be. A tészta harmadát kenjük el a formában és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük világosra. Pár perc hűlés után válasszuk el a forma oldalától és borítsuk ki, hogy teljesen kihűlhessen. A papírt húzzuk le és tegyük vissza formába, hogy a következő lapot is megsüthessük. Összesen 3 lapot süssünk a masszából. A tojások sárgáját keverjük habosra a 10 dkg cukorral. Gőzfürdő fölött, folyamatosan keverve főzzük sűrűre. A csokit mikróban lágyítsuk meg és keverjük a krémbe. Ha kakaóport használunk, azt is itt keverjük bele. Mivel a kakaópor sűríti a krémet, nem kell annyira sűrűre főzni. A szobahőmérsékletű vajat is adjuk hozzá és az egészet alaposan keverjük ki. A krém negyed részét kenjük az alsó lapra, tegyük rá a második lapot és kenjük rá a krém második negyedét. A harmadik lappal letakarva, vonjuk be a maradék krémmel. A dekorációhoz lágyítsunk meg egy tábla fehér csokit a mikróban. Sütőpapírok között nyújtsuk ki 2-3 mm vékonyra és amikor már épp csak meghajlik, de nem folyik, szúrjuk ki tetszésünk szerinti formával. A kiszúrt díszeket óvatosan helyezzük a tortára és könnyedén nyomjuk rá a krémre. Fogyasztás előtt tegyük pár órára hűvös helyre vagy hűtőbe.

Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-21)
Megtekintések száma: 239 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.198.212.30
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben