Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 2 ek kakaópor
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 kk fahéj
- 4 tojássárgája
- fél pohár tejföl
- lekvár a kenéshez
A krémhez:
- 10 dkg margarin
- 5 ek kristálycukor
- fél dl rum
- 15 dkg kókuszreszelék
- 4 tojásfehérje
A mázhoz:
- 3 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Mindkét tésztát kinyújtjuk és külön-külön megsütjük. Az egyik tésztalapot tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral és rákenjük a tölteléket, amihez a krém hozzávalóit egyszerűen összekeverjük. Majd betakarjuk a másik tésztalappal. A mázhoz a tojássárgákat a porcukorral jól kikeverjük és a felső tészta tetejére kenjük, ízlés szerint megszórhatjuk reszelt csokoládéval.
|