Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró 20 dkg liszt 4 db tojás 4 dkg vaj 1 kk olaj 1 ek zsemlemorzsa 3 dl tejföl fél citrom reszelt héja 5 dkg mazsola 3 ek cukor 1 csipet só
Elkészítés:
Az áttört túróval, egy tojással és a liszttel, kevés sóval, egy kanál tejföllel gyúrt tésztát készítünk. Gyufaszál vastagságúra kinyújtjuk és egy cm széles csíkokra vágjuk. Forró, sós vízben kifőzzük és utána jól lecsurgatjuk. A vajat a 3 tojás sárgával, 2 kanál cukorral és a maradék tejföllel jól elkavarjuk. Beleadjuk a reszelt citromhéjat, a megtisztított és mosott mazsolát és a tojások felvert habját. A kifőzött tésztát ezzel a keverékkel óvatosan összevegyítjük. Zsiradékkal kikent és morzsával meghintett formába öntjük és forró sütőben megsütjük. Tálra borítva, cukorral meghintve tálaljuk.
|