Hozzávalók:
- 1 kg alma
- babapiskóták
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 4,5 dl víz
- cukor
- fahéj
- citromlé
- 1,5-2 dl tejszínreszelt csokoládé a tetejére
Elkészítés:
Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával. A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerint cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá. Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb babapiskóta-sor következik (picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni. Mikor kihűlt felverünk kb. 1,5-2 dl tejszínt és vastagon az almára simítjuk. A tejszínt tetejére csokit reszelünk vagy csoki tortadarát szórunk. Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából szépen lehet szeletelni.
|