Kedd, 2017-10-24, 6:53 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Szalagos fánk
Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 ek porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • fél dl rum
  • pici só
  • 50 dkg liszt

Elkészítés:

Az élesztőt megfuttatjuk, majd a liszttel és a többi anyaggal jól összedolgozzuk. Másfélszeresére kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk és langyos helyen letakarva még 30 percig kelesztjük. A deszkán egy mélyedést nyomunk a fánk közepébe, az olajba a fánk felső része kerüljön. Kevés, jó forró olajban kezdjük sütni és letakarjuk. Megfordítás után nem kell már letakarni.
Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-11)
Megtekintések száma: 81 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.166.245.10
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben