Kedd, 2017-10-24, 6:54 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Szalagos fánk II.
Hozzávalók (kb. 20 darabhoz):

  • 50 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 5 db tojássárgája
  • olaj a sütéshez
  • baracklekvár és porcukor a tálaláshoz

 

Elkészítés:

A lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy másik edénybe kimérjük és 15 percig hagyjuk pihenni, hogy felfusson. A lisztre ráöntjük az élesztős tejet, az olvasztott vajat és a tojások sárgáját. Egy fakanállal összekeverjük a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. Az így kapott tésztát visszatesszük a tálba, letakarjuk és meleg helyre téve duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra és egy 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. A fánkokat kb. 10 percig pihentetjük, majd a közepüket ujjunkkal elvékonyítjuk. Kis adagokban, mindkét oldalát egyenletesen kisütjük forró olajban.  Porcukorral és baracklekvárral tálaljuk.

 

Tipp:

Ügyeljünk, hogy az olaj ne legyen fúl forró, mert könnyen sötét lehet a fánk!

Mindig annyi olajban süssük, hogy a fánk lebegjen, ne érjen a serpenyő aljára, mert akkor is könnyen megég!

 

Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-21)
Megtekintések száma: 149 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.166.245.10
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben