Hozzávalók:
- 2 bögre szeder
- 20 dkg margarin
- 1 bögre cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 1 bögre kefir
- 2 bögre finomliszt
- fél csomag sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
- vaníliás porcukor a tetejére
Elkészítés:
A sütőt
előmelegítjük, a tepsit vajjal kikenjük, liszttel meghintjük. A vajat vagy
margarint a cukorral, vaníliás cukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a
kefirt, a szódabikarbónával és a sütőporral elvegyített lisztet. Jól összekeverjük,
majd óvatosan, vigyázva, hogy ne törjön nagyon össze, belekeverjük a megmosott,
lecsöpögtetett szedret. A tésztát a
vajjal, liszttel kikent tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőbe tolva 180 °C-on,
kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Amikor teljesen kihűlt a tészta, vaníliás
porcukorral megszórjuk, majd tetszőlegesen szeletelve tálaljuk.
|