Hozzávalók:
- fél kg liszt
- 1 db Rama (25 dkg)
- 20 dkg porcukor
- késhegynyi szódabikarbóna
- 2 db tojás
- 1 ek kakaó
- 5 dkg dióbél
- kristálycukor a tetejére
- baracklekvár
Elkészítés:
A margarint
a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a szódabikarbónát és a 2 tojást.
Összegyúrjuk. Ezután szétvesszük kétfelé, majd az egyik feléhez hozzáadjuk a
kakaót. Kinyújtjuk kb. fél cm-re, kiszaggatjuk kör alakúra. A fehér tésztát
tojásfehérjével megkenjük, a kristálycukor és a darált dió keverékébe mártjuk.
Ezután a kakaós és a fehér tésztát is kisütjük, kb. 10 perc alatt. Ha kész, 1
kakaós és 1 fehér tésztát lekvárral összeragasztunk. Így járunk el a többi
tésztával is.
|