Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 4 egész tojás
- 30 dkg liszt
- 1 citrom héja
- 1 ek kakaópor vagy egy rúd csokoládé
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a porcukorral. Tovább keverve 4 egész tojást ütünk bele. Belekeverjük a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és 30 dkg sima lisztet. A massza egyik felét tányérra tesszük, a másik felébe pedig reszelt csokoládét vagy kakaót keverünk. Egy tepsibe - melyet nem kell kikenni - a masszából kanállal, szín szerint váltakozva kis halmokat rakunk. A tészta sütés közben összeolvad, teteje pedig szép zománcos lesz. Ha langyosra hűlt, fánkszúróval félholdakat szakítunk ki belőle.
|