Hozzávalók:
- 5 tojás
- 15 dkg cukor
- 16 dkg liszt
- 3 dkg kakaó
- 1 csomag sütőpor
- margarin és liszt a tepsi kikenéséhez
A töltelékhez:
- 1 csomag karamell ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 6 ek cukor
- 5 dkg margarin
A tetejére:
- 2,5 dl tejszín
- kevés csokoládé
- olaj
Elkészítés:
A tojásokat
szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját
3 evőkanál vízzel és a cukor másik felével krémesre keverjük. A fehérjehabhoz
hozzáadjuk a sárgáját, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva
összekeverjük. Beleöntjük a margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe és
előmelegített sütőben 190 fokon, kb. 20-25 percig sütjük. Amíg hűl a piskóta, a
karamell ízű pudingporból a szokásos módon pudingot készítünk, langyosra hűtjük
és a margarint belekeverjük. A megsült piskótát kettévágjuk. Megkenjük az egyik
lapot a karamellkrémmel, ráhelyezzük a másik lapot. Felverjük a tejszínt,
rákenjük a tészta tetejére és gőz fölött megolvasztott, olajjal elkevert
csokoládéval csíkokat húzunk rá. Legalább 1 órát állni hagyjuk, utána
felszeleteljük és tálaljuk.
|