Hétfő, 2018-04-23, 2:39 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Desszertek

Tejszínes karamell szelet
Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 16 dkg liszt
  • 3 dkg kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • margarin és liszt a tepsi kikenéséhez

A töltelékhez:


  • 1 csomag karamell ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 6 ek cukor
  • 5 dkg margarin

A tetejére:

  • 2,5 dl tejszín
  • kevés csokoládé
  • olaj

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját 3 evőkanál vízzel és a cukor másik felével krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgáját, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük a margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegített sütőben 190 fokon, kb. 20-25 percig sütjük. Amíg hűl a piskóta, a karamell ízű pudingporból a szokásos módon pudingot készítünk, langyosra hűtjük és a margarint belekeverjük. A megsült piskótát kettévágjuk. Megkenjük az egyik lapot a karamellkrémmel, ráhelyezzük a másik lapot. Felverjük a tejszínt, rákenjük a tészta tetejére és gőz fölött megolvasztott, olajjal elkevert csokoládéval csíkokat húzunk rá. Legalább 1 órát állni hagyjuk, utána felszeleteljük és tálaljuk.

Kategória: Desszertek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-21)
Megtekintések száma: 203 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
107.22.48.243
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben