Hozzávalók:
- 250 g mascarpone
- 200 g sűrű tejföl
- 150 g porcukor
- 3 tojás
- 120-150 g babapiskóta
- 1,5 dl erős presszókávé
- 3 kanál rum
- 400 g eper
- kakaópor a díszítéshez
Elkészítés:
A mascarponét szépen elkeverjük a cukorral és a tejföllel (használhatunk joghurtot is, de akár el is hagyhatjuk) és hozzáadjuk a tojássárgáját. Ezután krémmé keverjük az egészet és hozzáöntjük a felvert tojásfehérjét is (közben elkezdjük főzni a kávét). Végül a rumot is a krémhez öntjük és az egész mehet egy tálba. Ha kész a kávé, a piskótákat beleáztatjuk, majd elkezdjük lepakolni őket egy nagyobb üvegtálba. A piskótarétegre rakjunk egy kevés krémet és félbevágott epreket, majd folytassuk addig ezt a műveletet, amíg el nem fogy az összes alapanyag. Fontos, hogy a krémmel fejezzük be a rétegezést, amelyet díszítésként kakaóporral hintünk meg. Pár órára a hűtőbe rakjuk és hűtve kínáljuk.
|