Hozzávalók (2 őzgerincformához):
- 30 dkg liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 tojás
- 20 dkg margarin
- 2 ek kakaó
- 10 dkg cukor
- 1 ek tejföl
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 1-2 csomag mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 3 ek búzadara
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
A csokoládémázhoz:
- 2 tábla tortabevonó csokoládé
- 5 ek olaj
Elkészítés:
A tésztához
való anyagokat összegyúrjuk. Félrerakjuk. A töltelékhez a mazsolát beáztatjuk,
majd a felvert tojásfehérje kivételével a többi hozzávalóval jól
összedolgozzuk, végül belekeverjük finoman a tojásfehérjehabot. A tésztát 2
részre osztjuk, kb. fél centi vékonyra kinyújtjuk mind a kettőt úgy, hogy egy
őzgerincformát ki tudjunk vele bélelni, a két szélén kicsit kilógatva. Mindkét
őzgerincformát kikenjük margarinnal, lisztezzük, majd kibéleljük a tésztával,
elosztva mindkettőbe beletöltjük a túrótölteléket, a tészta kilógó részeit
ráhajtjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon kisütjük (kb. 35—45 percig), majd
kihűtjük. A mázhoz a csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk és bevonjuk
vele a süteményünket.
|