Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 8 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg mazsola
- 1 db citrom
- 2 púpos ek étkezési zselatin
- 2 ek étolaj
- 10 dkg étcsokoládé (tortabevonó)
- kevés csoki dara
Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, a tejfölt, a megmosott mazsolát. Majd 1 citrom levével és reszelt héjával ízesítjük. Két púpozott evőkanál zselatint 2 dl vízben felforraljuk és amikor kissé lehűlt, a túróhoz keverjük. A masszát hideg vízzel kiöblített őzgerincformába öntjük és hűtőszekrényben tároljuk 1-2 óráig. Ezután a formát forró vízbe mártjuk, a tartalmát egy tálra borítjuk és visszatesszük a hűtőbe. A csokit gőz felett felolvasztjuk 2 evőkanál olajjal és rákenjük. Majd csoki darával megszórjuk. Megszilárdulás után szeletelhető.
|